dissabte, 31 de desembre del 2016

Caprí Corullón -setembre -12 formatges per un any-

Hivern 2024: 1.205 visites

9a proposta formatgera Caprí Corullón. Bierzo - "Sentir la Sierra Norte de Sevilla"

Quiero creer que las personas somos más y que la conciencia crece y cada persona pone su granito de arena para no perder la memòria gustativa...para no perder el sabor de los alimentos” María.

Slowly, With Love



Caprí Corullón és un formatge singular, de llet crua de cabra, de pasta tova de coagulació làctia, elaborat amb la llet que donen les cabres de raça florida sevillana autòctona que li porta cada matí en Benito a la formatgera. La llet és de ramaderia de pasturatge extensiu de devesa. Es realitza amb els ferments de la pròpia llet. L'escorça es renta amb vi negre del Bierzo i de producció biodinàmica. Podeu llegir i veure el post que vaig escriure d'aquesta comarca aquí.

Caprí Corullón és un formatge de llet crua de cabra, artesà de producció limitada i de temporada; fet amb gran sensibilitat i amor. Es presenta en peces d'aproximament d'uns 200 gr. Tot el procés és manual inclús l'afinament.
La formatgera, Maria necessitava un canvi en la seva vida es va traslladar a viure a Castilblanco de los Arroyos, al Nord de la Sierra de Sevilla, on està la seva formatgeria Lacteos Mare Nostrum, nom que els romans varen donar al Mar Mediterrani. Va aprendre a fer una de les maneres més antigues de fer formatges a França; Els seus formatges tenen tota l'energia. És respectuosa, delicada i fa una feina molt ben feta, té cura del ramat, de com viu i coneix les cabretes, el ramader, un producte que és un reflexa del que vol transmetre. La seva passió formatgera l'ha portat a buscar el millor pel que ella vol donar i compartir convertint el que elabora en un producte únic. De vegades com diu ella no fa falta ser un expert per comprendre que estàs davant d'un producte excepcional.

Caprí Corullón és un formatge exquisit diria que un dels més bons de cabra que he tastat, és molt saborós, es net, té gust a fruits secs, poder avellana crua, sabor làctic, molts fresc. Acompanyar amb un pa de cereals, que sigui un dia especial en el calendari, maridatge un vi del Bierzo i aquell instant serà únic i inoblidable.
Poc puc afegir després de veure i compartir aquest vídeo que vaig veure fa temps i molt abans de pensar en la proposta del 25. És setembre és temps de veremes tardanes, temps de celebració ho marca el calendari. 
Avui s'acaben les Festes de la Mercè, d'aquí uns dies seran les Festes de San Miquel, festes del camp i de pagès. Res és casual. La verema, la tardor i un formatge rentat amb vi negre d' El Bierzo

Compra: El formatge i el vi apropiat el podeu trobar VilaViniTeca on aconsellen, atenen amb gran professionalitat i amabilitat, una de les millor botigues de Barcelona, sempre és un plaer anar-hi; també es troba a Casa Orzáez, on venen productes de proximitat, productes reals, a Sevilla i, online directament al productor.  Bona setmana! 
He fet aquestes fotos per poder transmetre tot el que representa aquest formatge excepcional.
Fa més d'una dècada, Maria va canvia la seva professió de química per formatgera.
El dia que publicava aquest post en el facebook de CuinaCinc també vaig escriure un post al blog: Les prunes. Pastís de prunes amb ratafia








El Bierzo, els estels de Compostela:
Avui, fa un any acabava aquest post, feliç coincidència. 











Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada

Gràcies per venir i escriure la teva opinió. Respondré els teus comentaris amb molt de gust!